(L)égi utakon

Éjjel 3:20. Csörög az ébresztő, ideje felkelni. Ez a napom egyik legnehezebb része. Jó esetben tudtam aludni legalább 5-6 órát, de ez nem mindig könnyű a hajnali járatok előtt. 1 órám van elkészülni, úgyhogy gyorsan kiosonok a fürdőbe és kezdetét veszi a smink és a frizura elkészítése. 

A kötelező smink alapozó, pirosító, szempillaspirál és rúzs kombinációból áll, de aki kicsit is járatos a sminkelésben tudja, hogy ez bizony kevés egy szép és tartós összekép elkészítéséhez. A bőr alapos előkészítése elengedhetetlen, hogy a repülőn lévő száraz levegő ne tegye tönkre a bőrt az évek alatt. Elkel egy kis korrektor, púder, szemhéjfesték és végül szemöldökigazítás. Kész is!
Lássuk a frizurát! Szigorúak ám a szabályok, pontos előírás van hány cm lehet az lófarokba összefogott haj, a hajfonat és a kiengedett frizura, mekkora lehet a konty és hol helyezkedhet el. Vigyázat, a hajgumi és csatok színének is passzolni kell a hajunk színéhez, nem úgy van az, hogy bármit beleteszek. Gyorsan elkészítem valamelyik opciót, amelyikhez éppen kedvem vagy időm van.

Gyors "reggeli", általában joghurt, kevés zabkása, gabonapehely, müzliszelet vagy ehhez hasonló apróság. Nem jó nulla energiabevitellel elindulni munkába, mert sokára lesz lehetőségem újra enni.  A már előző este kivasalt egyenruhát felkapom, a szintén előző este elkészült szendvicseket/ételemet is a táskámba dobom és indulhatok is.
Amíg a lifttel leérek felkerül a rúzs is, az utcára már tökéletes "stewardess-állapotban" lépek ki. 

A reptérre érkezve bizony a légiutaskísérőknek is át kell esni ugyan azon a biztonsági ellenőrzésen, amelyen az összes többi utazónak és bizony ránk is ugyan azok a szabályok vonatkoznak. Nincs kivételezés még velünk sem! Miután az irodában sikeresen megtaláltuk az aznapi kollégáinkat (mert minden egyes nap más-más kollégákkal dolgozunk együtt!) van egy járat előtti megbeszélés az aznapi munkamegosztásról és egyéb kötelező dolgokról. Ha minden stimmel, irány a repülő :) 

Gyorsan átnézzük a gépet, hogy minden rendben van-e, minden megvan-e, működik és ezután már jönnek is az utasaink. Jó esetben nincs semmi bonyodalom, mindenki rendben beszállt, az ajtók záródnak és indulunk is. Felszállás után előkészítjük az ételes-italos kocsikat és jöhet a felszolgálás, majd a parfümös-duty free termékeket árusítjuk. Ezután végre mi is reggelizhetünk, jöhet egy pár perc pihenő. 

Az első járat lassan a végéhez ér, előkészítjük a kabint a leszállásra és mi is elfoglaljuk az üléseinket. Hurrá, megint ülhetek egy pár percet! Miután az utasok elhagyták a gépet mindössze néhány percünk van szemetet összeszedni és ellenőrizni a gépet, aztán már jönnek is a következő utasok. Ha szerencsénk van jut egy perc mosdóra, smink igazításra is. Utasok be, ajtók becsuk, felszállás! Jöhet az előbbi forgatókönyv, megyünk is "haza". 

Ma szerencsés vagyok, mert csak kettő járatom volt (a megszokott négy helyett), így már dél körül végzek. Ideális esetben! De mint tudjuk, a repülős utazás ritkán ilyen sima, gyors, események nélküli és problémamentes, ugyanis legtöbbször ami megtörténhet, az meg is történik... Hogy milyen történések bonyolíthatják az utunkat? Erről a következő bejegyzésben olvashattok.


 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hazai érzések

Útra fel!

7+1 fura lengyel szokás